Functional

These technologies allow us to analyse the use of the website in order to measure and improve performance.

This is a web map service.

Data processing company

Data processing purposes

This list represents the purposes of data collection and processing. Consent is only valid for the purposes stated. The data collected cannot be used or stored for any purpose other than those listed below.

• Show cards
Consent notice

Please note that if you consent to a service, you will also be permitted to load external data and share personal data with that service.

Technologies used
Data collected

This list contains all (personal) data collected by or through the use of this service.

• IP address
  • Location information
  • Usage data
  • Date and time of the visit
  • URLs
Legal basis

The legal basis for the processing of personal data required by Art. 6 I 1 DSGVO is stated below.

Place of processing

European Union

Retention period

The retention period is the period of time during which the collected data are stored for processing. The data must be deleted as soon as they are no longer needed for the specified processing purposes.

The data will be deleted as soon as they are no longer needed for the processing purposes.

Data recipient
  • Alphabet Inc.
Data protection officer of the processing company

Below you will find the e-mail address of the data protection officer of the processing company

Disclosure to third countries

Some services transfer the collected data to another country. Below is a list of the countries to which the data is transferred. This may be for various purposes, such as storage or processing.

Worldwide

Click here to read the data processor's privacy policy
Click here to object on all domains of the processing company

Aktuelle Infos aus der Bücherei

Neue Webseite mit WebOPAC

Artikel vom 13.01.2022
Autor: Frau Bühler
opac.winbiap.net/gingen ersetzt ab sofort diese Webseite!

Softwareumstellung und Weihnachtsferien - Schnapperei schließt vom 10.12.-17.12.2021 und 22.12.2021-07.01.2022

Artikel vom 30.11.2021
Autor: Frau Bühler
Bitte speichern Sie sich bis zum 08.12.2021 Ihren Merkzettel im Findus - dieser geht ansonsten mit der Umstellung verloren!

Neuer Name, neue Angebote: Die Bücherei macht sich fit für die Zukunft

Autor: Frau Bühler
Schnapperei-Café, 24/7 Medienrückgabebox, neue Medienangebote, eine weitere Online-Bibliothek und vieles mehr!

Besuchen Sie unser neues Schnapperei-Café

Autor: Frau Bühler
Verbinden Sie Ihren Besuch bei uns mit dem Genuss einer leckeren Kaffeespezialität, Tee, Kaba, Wasser oder Apfelschorle!

Geänderte Öffnungszeiten montags und freitags

Mo., Fr. 16:00-18:00 Uhr, Mi. wie gewohnt 16:30-18:30 Uhr

Die Ortsbücherei hat wieder geöffnet

Artikel vom 29.06.2021
Autor: Frau Bühler
Wir freuen uns, Sie wieder in der Bücherei begrüßen zu dürfen. Hierfür ist eines der 3Gs (geimpft, genesen, getestet) notwendig.

Onleihe - Aktualität der Medien

Artikel vom 11.03.2019
Autor: Frau Bühler
Neuerscheinungen im eBook-Bereich können teilweise nur verzögert angeboten werden.

Neuerwerbungen

Artikel vom 02.03.2019